KAMIEL HAMERS

Ik ben Kamiel Hamers (HammerHead Reptiles) geboren in 1978 in Raamsdonksveer, en dus de oudste van het stel. Ik raakte geïnteresseerd in reptielen toen ik op ongeveer 9 jarige leeftijd in de bibliotheek in Raamsdonk een lezing bijwoonde van iemand (ik dacht van de Oliemeulen Tilburg) over reptielen. Ik heb toen voor het eerst een slang vast mogen houden en was meteen verkocht. Maar ik mocht van mijn ouders pas beginnen met de hobby wanneer ik 18 jaar was en volledig zelf verantwoordelijk kon zijn. En zo geschiede.

Op mijn 18de ben ik begonnen met een volwassen luipaardgekko nadat ik van tevoren al het nodige aan informatie had gezocht. Erg mooi exemplaar waar ik al die jaren tot op de dag van vandaag nog van geniet. Langzaamaan kwamen er wat meer luipaardgekko’s en daarna ook nog een koppel Phelsumas. Toen ik op kamers ging in Breda, (waar geen huisdieren waren toegestaan), had ik inmiddels al een kleine verzameling hagedissen. Ook had ik intussen nakweek gehad van zowel de luipaardgekko’s als de phelsumas. Daarnaast was mijn interesse geboren voor de Uromastyx.

Nadat ik afgestudeerd was aan de HEAO in Breda (commerciële economie) ging ik samen met mijn vriendin in een klein appartementje wonen. Dat betekende meer plek dus automatisch ook meer dieren. Alles in volglas terrariums in een stelling kast, een echte terrariumwand.

De hobby kon pas echt grote vormen aan nemen toen we in augustus 2005 een eigen huisje kochten in Breda.
Hierin heb ik de volledige zolder omgebouwd tot terrariumkamer met intussen 10 betonplex bakken van ongeveer 150 x 65 x 50, daarnaast nog een mooie kweekstelling van betonplex en helaas staan er toch nog wat glazen terrariums. Naast een terrarium kamer begint er in de boekenkast ook al een behoorlijke verzameling te ontstaan van boeken over het houden van reptielen. Zo werd de hobby een verslaving, maar wel een positieve.

Intussen gaat mijn interesse vooral uit naar de woestijn dieren met als favorieten de Dipsosaurus, de Sauromalus soorten, de Xenagama batilifera en met stip de Uromastyx waarvan ik inmiddels 8 soorten heb zitten die intussen bijna allemaal geslachtsrijp zijn, en heb ik met 5 Uromastyx soorten gekweekt, en in totaal 11 woestijn soorten gekweekt.

Het allerbelangrijkste dat ik wil overdragen is dat het aanschaffen van een dier een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Je dieren zijn compleet van jou afhankelijk, zorg er dus voor dat je vooraf weet waar een reptielen dierenarts zit en waar je terecht kunt voor je voedseldieren. Zorg dat je voor je ergens aan begint goed geïnformeerd bent zodat je weet waar je aan begint en wat er nodig is om je nieuwe huisdier gezond te houden. En dat je hiervoor meerdere bronnen hebt geraadpleegd. Hoe meer je over je eigen dieren leest hoe leuker de hobby wordt en hoe beter je dieren het gaan krijgen.


Veel plezier op onze site en voor vragen kun je altijd naar ons mailen.


Kamiel


“Live every day like it was your last, you live much better that way” Pennywise