CLIFF DE LAAT

Ik ben Cliff de Laat, geboren in 1981 en een echte Tilburger. Samen met Esther houd ik inmiddels alweer 14 jaar reptielen. Als je zolang van deze prachtige hobby mag genieten dan wordt dit langzaam deel van je DNA. Ik zou niet meer weten wat ik zonder mijn dieren zou moeten doen, het hoort echt bij me.

In de afgelopen jaren heb ik de eer gehad om alle dieren die ik als tiener bewonderde te mogen verzorgen. De verzorging staat centraal binnen mijn hobby. Het kweken is "the icing on the cake". Ik heb een duidelijke voorliefde voor varanen en uromastyx. Met name de boomvaranen zijn voor mij extra bijzonder.

Omdat ik een redelijk drukke baan heb, ben ik ontzettend blij dat mijn vrouw me altijd ondersteunt bij de verzorging. Zij is de belangrijkste reden dat ik deze hobby op deze manier kan beleven. Iedere keer als ze weer met handschoenen aan een varaan heeft gevangen om eieren op te graven of iets dergelijks dan bewijst ze des te meer dat ze de vrouw is voor mij.

Ik ben klein begonnen met baardagamen, evenals menig hobbyist, maar na mijn eerste uromastyx (acantinura) en varaan (acanthurus) was ik verslaafd mag je wel zeggen. Ieder jaar komen er nog steeds een paar diertjes bij en soms moet ik ook helaas afscheid nemen van een diertje. Dit blijft altijd triest, maar je doet je uiterste best om voor de dieren de verzorging zo maximaal mogelijk te doen.

Ik heb in de eerste jaren van mijn hobby Kamiel en Michel mogen leren kennen en toen besloten om de website die ik had www.agamen.nl samen met hen verder uit te breiden. Michel is inmiddels gestopt in de hobby, Kamiel en ik zijn alleen maar meer verslaafd geraakt. Samen genieten we van de hobby en delen we onze successen en verliezen. Echte vrienden die dezelfde klap van de molen hebben gehad. Ik hoop dat www.agamen.nl jullie een hoop informatie en fun kan opleveren. Als je met een vraag zit stel hem aan ons en proberen jullie te helpen.


Cliff de Laat


ALS JE IETS DOET DOE HET GOED!